Informace od zdravotní sestry

MENU

  

ZÁKOŽKA

  

PŘÍZNAKY

  

LÉKY NA SVRAB

  

SVRAB U ZVÍŘAT

  
Diskuze

JAK DLOUHO TRVÁ LÉČBA SVRABU

 Ivana  2.2.2024 19:25

Rada bych se zeptala, jakému chladu je potreba vystavit textil a boty na desinfekci. Stačí balkon pres noc, když je v noci napr. 10°C?

Dekuji moc.

Odpovědět

Odpověď

Re: Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Cempírek

Teplota +10°C svrab nezabije. Pouze teplota -10°C a nižší po dobu alespoň 8 hodin svrab spolehlivě zabije. Stejné účinky má i izolace předmětů (matrace) od lidí a všeho živého na dobu 5 dnů při libovolné teplotě. To taky svrab nepřežije.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Svrab a deodorant
 Veronika

Dobry den,
jsme tri tydny od ukonceni lecby. Vse jsem peclive vycistila, premrazila, izolovala, veskere kosmetiky se zbavila. Bohuzel jsem dnes zjistila, ze dcera pouziva cca ctvrty den deodorant z inkubacni doby. Deodorant neobsahuje alkohol( bioderma sensitiv), znamena to, ze se musime znovu prelecit? Dekuji Vam moc za odpoved. V

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Svrab a deodorant
 Cempírek

Deodorant myslíte asi ten s tím kolečkem, které roznáší deodorant po pokožce, že ano? Nemáme žádné vědecké studie, které by zkoumaly přežití svrabu na povrchu takového kolečka, ale je to dost nepravděpodobné, že by v těch deodoračních chemikáliích svrab přežil a při dalším použití se znovu dostal na pokožku. Úplně vyloučeno to není, ale pravděpodobnost je velmi nízká. Teď po skončení léčby se u vás budou ještě objevovat svědivá ložiska a to v místech, kde svrab zůstal pod kůži mrtvý. To znamená, že nepoznáte jestli je svrab mrtvý a nebo přežil a množí se. Vyčkejte dva týdny a pokud by i po této době byly patrné příznaky svrabu, tak potom budete muset léčbu se všemi opatřeními znovu opakovat.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Veronika

Dekuji moc za rychlou odpoved, presne tak to i je. Je to psychicky narocne a clovek uz kolikrat ztraci hlavu. Jen pro informaci, deodorant byl pouzit naposledy cca pred mesicem.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Jak dlouho trvá léčba svrabu
 Cempírek

Svrab přežije ve volném prostoru bez hostitele maximálně 3 dny. Takže pokud byl deodorant naposledy použit před měsícem, tak neexistuje možnost, že by na povrchu kolečka tak dlouho přežil.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Jak dlouho trvá léčba svrabu

 Čejková

Dobrý den,manžel absoůvoval přeléčení svrabem,jak se vrátil z nemocnice,tak má celé tělo červené a vysušené.Můžete nám poradit čím to zlikvidujeme a proč to je?Že by ta síra tak učinkovala na tělo?Mažeme to krémem co nám poradili v lekárně název je EXCIPIAL U LIPOLOTIO

Děkují za radfu a odpověď

Hezký den Čejková

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho trvá léčba svrabu

 Žaneta

Zdravím,mám dotaz všechno jsem vyprala uklidila ,asi třikrát jsem se namazala mastickou na svrab stále mě a manžela svědi tělo už to není jako dřív ale pořád mám i leky dithiaden a mast infectoScab a taky masticku proti svědění byla jsem u doktorky pořád řešíme svědění už jsem z toho na nervy nevím co už dělat prosím o radu děkuji přeji pěkný den

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Jak dlouho trvá léčba svrabu

 Petra

Dobrý den, jsem přeléčená po svrabu (několikrát natření infectoscabem), je možné, aby se následně po léčbě ještě dělaly větší pupeny na genitáliích a hýždích? Kůže po těle mě ještě svědí, ale je čistá nebo se objeví pupínek a do rána zmizí...Pořád se pozoruji, jestli se mi to nevrací a je to už velmi vyčerpávající. Pořád dodržuji doporučení ohledně praní prádla, výměny ložního prádla a čištění matrací a sedačky parním čističem. Jsou tyto následky po léčbě normální?
Velmi děkuji

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

Svrab

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS